Inschrijving KNLTB Voorjaarscompetitie 2019 geopend!

06 november 2018


Beste leden,

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie staat vanaf nu open tot 22 december 23.59 uur. Voorlopig alleen voor de senioren, volgende week zal de inschrijving voor de jeugd open gezet worden. De inschrijving bij de senioren competitie dient door de teamcaptain gedaan te worden. De 8&9 spelers en invallers moeten individueel inschrijven. Ook als je geen team hebt en zou willen spelen kun je individueel inschrijven, we kunnen alleen geen speelgarantie aanbieden, alleen de garantie dat we ons best zullen doen om je in een team in te passen.

Let op voor 2019 zijn er verschillende veranderingen doorgevoerd door de KNLTB. Wat deze veranderingen (harmonisatie) inhouden lees je aan het einde van dit artikel. 

We willen jullie nogmaals wijzen op de drukke vrijdagavond. We zullen het maximaal aantal teams hiervoor inschrijven, echter bij een te groot aantal inschrijvingen zal er geloot worden. Dit zal tijdig gebeuren, zodat het uitgeloot team nog een mogelijkheid krijgt om te kiezen voor een andere competitiedag. 

Er zijn zowel op donderdagavond als zaterdag (vanaf 13.00) en zondag competitiesoorten, die zeker bij jullie passen. Denk daar nog eens serieus over na voordat je gaat inschrijven.

Als laatste willen we beginnende spelers of leden die nog nooit competitie hebben gespeeld wijzen op de 8&9 tenniscompetitie. Een leuke, gezellige, laagdrempelige competitie op donderdagavond of zondagmiddag (vanaf 17.00 uur) Meer weten lees dan dit artikel.

NAAR HET INSCHRIJFFORMULIER

Hieronder de tekst uit de brief aan de VLC van de vereniging over de harmonisatie van de voorjaarscompetitie en de mogelijkheid om het aanbod voor het voorjaar in te zien.

Harmonisatie van competitievormen
In de afgelopen periode heeft de KNLTB de competitievormen van de districts-/ regiocompetities geharmoniseerd (de landelijke zondagcompetitie was al geharmoniseerd en is daarom buiten beschouwing gebleven). Mede als gevolg van het afschaffen van de districtsgrenzen zijn er competitiesoorten samengevoegd, waardoor het aanbod is teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten. Hierdoor is er een uniform landelijk aanbod gecreƫerd. Dit landelijke aanbod wordt aangevuld met een aantal regio specifieke soorten.

Aanleiding van de harmonisatie
 • Te grote versnippering van het aantal soorten
 • Grote niveauverschillen
 • Grote reisafstanden
 • Opheffen van de districten
Gevolgen van de harmonisatie voor de aanvraag van 2019
 • Ploegrechten VJC van districts-/ regiocompetities komen te vervallen. Dit betekent dat er door clubs voor ieder team eenmalig een ploegopgave gedaan moet worden. Dit stelt de KNLTB in staat om een ideale piramide van klassen samen te stellen. Daarna zullen jaarlijks de ploegrechten weer gelden.N.B. De ploegrechten voor de landelijke competitie (zondag) blijven bestaan.
 • Competitiesoorten met verschillende leeftijdsgrenzen zijn samengevoegd, omdat: 
  • Data heeft aangetoond dat de leeftijden van spelers in de verschillende leeftijdscategorieen vrijwel identiek zijn; 
  • Het aantal deelnemers dermate laag was dat er niet langer een kwalitatief sterke competitie aangeboden kon worden. 
 • Harmonisatie van de regelgeving: overal gelijke begintijden (op dagen waarop met vaste aanvangstijden wordt gespeeld/ op zaterdag en zondag blijven de variabele aanvangstijden gelden), het spelen met wisselende dubbelpartners wordt standaard, aantal banen per thuisspelend team wordt overal gelijk en overal dezelfde telmethoden.
Voordelen nieuwe aanbod voor 2019
 • Meer massa: meer spelers en teams per soort
 • Minder niveauverschil binnen de poules
 • Kortere reisafstanden
 • Meer variatie in tegenstanders

Bovenstaande voordelen leveren allemaal een positieve bijdrage aan het competitie plezier! 

Aanbod voorjaar 2019

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0161-222062

Address

Sportparkweg 11
5121 MP Rijen
Nederland